Îndepărtarea ridurilor

Îmbunătățirea înțelegerii anatomiei și fiziologiei feței îmbătrânite a pus bazele adoptării unei abordări mai extinse și mai cuprinzătoare a întinerii feței, punand accentul de la tratamentul individual al ridurilor și procedurile de ridicare la o paradigmă holistică care ia în considerare întreaga față și cadrul său structural .

Deși strategiile preventive sunt obișnuite în multe arene medicale, profilaxia facială a îmbătrânirii, în special tratamentul precoce al semnelor de îmbătrânire înainte de a progresa, este un concept relativ nou în medicina estetică care încearcă să întârzie sau să împiedice intervenția chirurgicală.

RIDURI FACIALE ALE FEMEILOR ÎMBĂTRÂNITE

Modificările legate de vârstă apar în toate țesuturile și structurile feței, iar aceste schimbări într-o zonă pot provoca un efect cascadă în zonele adiacente. În plus, există o recunoaștere tot mai mare a interfeței complexe dintre remodelarea structurală a feței, pierderea volumului și schimbările cutanate legate de vârstă. În consecință, metodele non-chirurgicale care iau în considerare întreaga față și cadrul structural prin utilizarea mai multor tehnologii și tratamente minim invazive pot oferi o abordare mai holistică și pot preveni deteriorarea ulterioară.

Îmbătrânirea facială se caracterizează printr-o multitudine de caracteristici, cum ar fi dermatochalaza superioară a pleoapelor, ridurile periorbital, țesutul proeminent al țesuturilor pleoapelor, ptoza frunții, astfel de riduri ale feței ca pliuri nazolabiale, linii periorale și zâmbet și modificări ale volumului. Aceste caracteristici rezultă dintr-o interacțiune complexă a schimbărilor anatomice, histologice și fiziologice care afectează osul, ligamentele, grăsimea și pielea din partea superioară, mijlocie și inferioară a feței.

ALTERĂRI ÎN VOLUM ȘI SUPORT STRUCTURAL

În plus față de remodelarea feței, dovezile în creștere arată că remodelarea grăsimii facială are loc cu timpul și contribuie la apariția feței îmbătrânite. În fața tinerească, grăsimea adâncă și superficială este echilibrată, creând o distribuție uniformă a plinătății faciale. Pe masura ce se imbatraneste fata, redistribuirea si coborarea tampoanelor de grasime faciale contribuie la aparitia mai veche.

De exemplu, pierderea volumului în tampoanele de grăsime mediană adâncă a obrazului diminuează proiecția anterioară a țesutului, ducând la „pseudoptosis” și la apariția faltelor nazolabiale. Atrofia are loc în zonele periorbitale, pe frunte, bucală, temporală și periorală, ceea ce duce la căderea datorită excesului relativ al pielii rămase.

Redistribuirea sau pierderea volumului în tampoanele de grăsime temporală, suborbitală și bucală duce la modificări legate de vârstă în mai multe zone ale feței, incluzând obrajii, templele și pliurile nazolabiale. Pierderea superficială și profundă a volumului poate duce la manifestarea ridurilor, pliurilor și liniilor pe suprafața feței îmbătrânite.

Întinerirea cu noua substanta de umplutură pentru țesuturi moi AQUAfilling®, menită să restaureze volumul pierdut atât în ​​caracteristicile structurale superficiale, cât și în cele profunde, poate oferi beneficii pentru a împiedica procesul de îmbătrânire a feței. Poate face corecții corecte ale defectelor faciale, pentru a vă putea bucura de aspectul frumos. AQUAfilling® poate fi aplicat pentru netezirea ridurilor de față, ca pliuri nazolabiale, linii zâmbitoare și periorale, maxilar și riduri malare.

ALTERAȚIILE PIELII

Echilibrul dintre sinteza colagenului și producerea de enzime de degradare a colagenului se îndreaptă către degradare, iar procesul de îmbătrânire continuă să avanseze într-un ciclu susținut de pierdere a colagenului și de colaps fibroblast. Procesul descris se realizează clinic în riduri dinamice și statice, atrofie dermică și elastoză.

Alte semne ale îmbătrânirii sunt manifestările dischromice, cum ar fi lentigina senilă, hiperpigmentarea neuniformă, telangiectasia, pielea aspră și porii mărit.